Skip to content

Cum ajungi să ai o pivniță subterană

Începi dimineața cu o cafea
și-
ți închei ziua în pivniță

Până acum, dacă proiectul casei tale nu includea o pivniță, a avea una nouă era o bătaie mare de cap. Noi am găsit soluția pentru a simplifica toată această bătaie de cap, la o singură zi. Și pentru că ai mai auzit tu meseriași cu „poveșți” noi îți descriem și îți arătăm pas cu pas cum facem să-ți începi dimineața cu o cafea și să-ți închei ziua cu o pivniță.

Totul în doar 4 pași:

1. Alegerea celei mai bune opțiuni

Primul pas, ca în orice invetistie făcută cu responsabilitate este alegerea celui mai potrivit model. Potrivit spațiului, nevoilor și bugetului tău. Ne suni și primești toată consilierea necesară pentru a face o alegere bună. 

La instalarea unei pivnițe subterane, se recomandă explorarea geologică a pânzei freatice și alegerea unei poziții optime pentru acces facil.

2. Pregătirea spațiului pentru lucrări

Începem cu delimitarea zonei unde urmează să fie instalată pivniță. Mărimea sapaturii depinde întotdeauna de modelul de pivniță pe care îl alegi. Apoi, îndepărtăm stratul superior de gazon, iar cu ajutorul utilajelor excavăm groapa.

Pregătim fundația gropii, turnând postamentul pe fundul gropii, apoi armăm și fixăm cablurile pentru ancorare. Se recomandă că instalarea pivniței să se facă pe o suprafață plată, asigurându-se cel puțin 150 mm de fiecare parte, între pereții pivniței și pereții gropii rezultate prin excavare.

3. Instalarea pivniței

Pivnița se coboară în groapa proaspăt săpată și se poziționează bine în raport cu placa de beton, după care se ancorează cu chitul special cu care este dotată. Apoi așezăm izolația pe întreaga suprafață a pivniței.

Zonele rămase libere din jurul pivniței se acoperă cu un nisip. Instalarea sistemul de ventilație se face atunci când suprafața pivniței este singura care rămâne descoperită. Ținem cont de faptul că ventilația evacuării trebuie să fie cu cel puțin 1 m mai mare decât alimentarea cu aer.

4. Izolarea și finisarea lucrării

Izolăm și zona de la suprafața rămasă liberă (grosimea izolației trebuie să fie de cel puțin 100mm). Apoi nivelăm totul cu nisip până la nivelul solului și acoperim cu pământ într-un strat de minim 300mm, cosmetizând zona și gazonul.

La final instalăm țevile și capacele de ventilație.

Ne aflăm în

Strada Trandafirilor nr.65,
Brazii de Sus, Ploiesti, Prahova